info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Lommel: Professionele rattenvanger gaat van start (28 april 2020)

De stad Lommel stelde recent een professionele rattenvanger aan. "Mark Reynders van de firma AMB Reynders jaagt sinds kort in heel de stad op ratten en muizen, zowel op openbaar als privédomein", zegt schepen van stadswerken Karel Wieërs. "De bruine rat is vandaag de dag meer dan ooit aanwezig. Daarom willen we kort op de bal spelen en problemen en overlast snel en efficiënt aanpakken."

"Inwoners die overlast hebben van ratten of muizen, kunnen Mark contacteren via de meldingskaart op http://www.lommel.be/melding, waarop de rattenvanger binnen de 5 werkdagen ter plaatse komt om het probleem op te lossen en/of professioneel advies te geven. Het werkdomein van de rattenvanger strekt zich uit langs waterlopen, maar ook in en rond woningen of gebouwen.

"Zijn advies is gratis voor inwoners en verenigingen", zegt burgemeester Bob Nijs. "Risico-ondernemingen zoals landbouwbedrijven, bakkerijen en horeca betalen enkel voor de gebruikte materialen en bestrijdingsmiddelen. De kosten voor de interventie en begeleiding worden gedragen door de stad."

"Inwoners kunnen zelf ook heel wat maatregelen treffen om ratten en ander ongedierte te vermijden", zegt Mark Reynders. "Bijna altijd zien we dat mensen een te groot voedselaanbod (teveel aan kippenvoer, vogelvoer, hondenvoer, paardenvoer) hebben, maar ook composthopen en compostbakken zijn plekken waar ratten graag komen. Preventie is erg belangrijk."


Bekijk alle artikels uit Lommel