info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Lommel: Peters en meters gezocht voor een warm Lommel (22 februari 2020)

In 2017 werd door een aantal vrijwilligers, samen met de stad en het OCMW, een warm buddyproject boven opgericht: het Peter en Meter project. Recent is het project geëvolueerd tot een onafhankelijke Peter Meter vzw, die financiële en praktische steun krijgt van de stad.

"Samen willen we kinderen, jongeren en eenzame ouderen met een klein netwerk of die soms in armoede leven opsporen en ze door peters en meters uit hun isolement halen", zegt burgemeester Bob Nijs. "Ook met het talent van kinderen en jongeren gaan we aan de slag."

"Vandaag zijn er 75 vrijwilligers actief, waarvan het merendeel peter of meter is", legt schepen van gelijke kansen en armoede Dirk Vanderhoydonks uit. "Maar ook enkele logistiek vrijwilligers. Matchers zijn de personen die een peter of meter koppelen aan een vrager. Ook binnen de algemene vergadering van het project zitten alleen vrijwilligers, uit partnerorganisaties of verwijzende instanties."

"Op dit moment hebben 27 gezinnen een peter of meter," zegt Liset Hamblok van de vzw. "Binnen die gezinnen gaat het om 60 kinderen. De groep van eenzame ouderen of volwassenen telt 22 personen, waarvan 11 alleenstaanden. Dat is een mooi resultaat. Toch is er dringend nood aan extra peters of meters, want de wachtlijst groeit."

Wil je zelf meewerken of helpen? Neem vrijblijvend contact op 0492 14 64 10.


Bekijk alle artikels uit Lommel