info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 april 2020

Lommel: Lommelse basisscholen stappen over naar online aanmeldingssysteem (22 januari 2020)

Vanaf schooljaar 2020-2021 werken bijna alle Lommelse basisscholen met een digitaal aanmeldsysteem. Schepen van onderwijs Peter Vanderkrieken: "Het systeem van aanmelden zorgt ervoor dat je als ouder niet lang moet aanschuiven voor de schoolpoort om je kind in te schrijven."

Het aanmeldingssysteem is van toepassing voor alle Lommelse basisscholen, behalve voor School met de Bijbel Den Akker. Ook de scholen voor buitengewoon onderwijs MPI Helix en de Eymardschool kunnen niet meedoen. Wil je je kind inschrijven in één van deze scholen, dan doe je dit rechtstreeks op de school zonder aan te melden.

Het tijdstip van aanmelden speelt geen rol, zolang je het maar binnen de juiste aanmeldingsperiode doet. Na het aanmelden ontvang je op woensdag 8 april via e-mail een bevestiging met een schooltoewijzing. "Aanmelden is niet verplicht", zegt schepen Vanderkrieken. "Maar als je dit niet doet, kan je je kind pas vanaf 29 mei 2020 inschrijven. Er zullen dan in bepaalde scholen mogelijk geen vrije plaatsen meer zijn. Het is dus in jouw belang en van je kind dat je toch aanmeldt. Let op! Aanmelden en inschrijven is niet hetzelfde. Via de aanmelding krijgt je kind een plaats toegewezen, die pas toegekend wordt na inschrijving."

INFO
De stad organiseert twee infomomenten waar ouders voor meer informatie en met vragen terecht kunnen:
-Dinsdag 11 februari om 14 uur in de trouwzaal van het Huis van de Stad, Hertog Janplein 1
-Donderdag 13 februari om 20 uur in de grote zaal van Woonzorgcentrum Kapittelhof, Kapittelhof 1


Bekijk alle artikels uit Lommel