info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

Lommel: Optisport Sportcentrum de Soeverein bestaat 1 jaar (17 oktober 2019)

Op zondag 27 oktober blaast Optisport Sportcentrum de Soeverein haar eerste kaarsje uit. Dat zal gevierd worden met een feestweek voor de bezoekers. Het feest start op 25 oktober. Tijdens de feestweek zijn er tal van activiteiten en acties met speciale aandacht voor de diverse doelgroepen van het sportcentrum. Van ontbijt op bad tot een eendjes race met een goed gevulde prijzenpot en initiaties zeemeerminzwemmen.

Centrummanager Maarten Schrooyen: "‘Ruim 150.000 bezoekers hebben afgelopen jaar het zwembad bezocht. Scholen, zwemleskindjes, clubs, recreatieve en meer sportieve zwemmers hebben de weg naar het zwembad gevonden. Ook de tennisbanen en brasserie De Kantine werden druk bezocht en achter de schermen hebben we niet stilgezeten. Het hele team heeft enorm hard gewerkt om onze organisatie zo goed mogelijk op de wensen van onze gast af te stemmen. We blijven hiermee doorgaan en streven er naar om elke bezoeker een sportieve en gezellige beleving aan te bieden."

Op vrijdag 25 oktober zal burgemeester Bob Nijs samen met schepen van sport Dirk Vanderhoydonks de feestweek officieel openen. Zij mogen meteen de eerste eendjes die deelnemen aan de eendjesrace mee naar huis nemen. De dagen daarna krijgen alle recreatieve bezoekers een eendje mee, dat zal strijden tijdens de eendjesrace aan het eind van de feestweek. Het winnende eendje verdient een jaarabonnement voor zijn baasje. Daarnaast zal elke weekdag ergens in Lommel een grote eend verstopt worden. Wie de gouden eend vindt, wint een gratis jaarabonnement.

Naast de eendjesrace zijn er gedurende de feestweek, die samenvalt met de herfstvakantie, tal van activiteiten te beleven. Het weekend staat vooral in het teken van de gezinnen met leuke gezinsactiviteiten en de voorstelling van onze nieuwe workshop Zeemeerminzwemmen. Tijdens de week worden diverse activiteiten aangeboden: van koffieklets na de aquales voor senioren, zwemles pretles, Ontbijt op bad voor de vroege vogels tot een griezeldisco en filmavond met Halloween.

Info: http://www.optisport.be/soeverein

Bekijk alle artikels uit Lommel