Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 22 september 2019

Lommel: Lommel Fit 2019 (22 mei 2019)

De stad Lommel engageert zich om deze legislatuur verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid. "Dit beleid biedt iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen en stimuleert hen om gezond te leven in een gezonde omgeving", zegt schepen zorg en preventie Nancy Bleys. "Het gaat over toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat, het stimuleren van voldoende bewegen en gezonde voeding en aandacht voor het welzijn van onze bewoners. In Lommel moet de gezonde keuze de meest makkelijke keuze worden."

Om het officieel te maken ondertekende schepen Nancy Bleys samen met burgemeester Bob Nijs en schepen van sport Dirk Vanderhoydonks het charter voor een gezonde gemeente 2019-2024. De stad geeft als werkgever zelf het goede voorbeeld, met het programma Lommel Fit 2019 voor alle medewerkers. Het biedt een gevarieerd aanbod van gezonde voeding, sport en beweging, natuur en mentale gezondheid. Naar aanleiding van de ondertekening van het charter gaf het stadsbestuur aansluitend op de ondertekening van het charter de officiƫle kick-off van dit programma.

Gewezen tennisster Sabine Appelmans deed haar eigen verhaal over het belang van sport en beweging voor onze gezondheid, en ging vervolgens met schepenen en medewerkers al sportend aan de slag.

Bekijk alle artikels uit Lommel