www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Lommel: UGC Cinema's Lommel vervangt volledige geluidsinstallatie (4 april 2019)

UGC Cinema's in het centrum van Lommel heeft de voorbije weken hard gewerkt om de volledige geluidsinstallatie te vernieuwen. "Onze installatie was echt aan vervanging toe", zegt Sigurd Thomassen, directeur van de Lommelse bioscoop. "Het cinemacomplex dateert van 1993 en de geluidsinstallatie is even oud. Tijdens de zaalrenovaties enkele jaren geleden hebben we vastgesteld dat het hoog tijd was om een volledige vernieuwing van de audio te doen. Alleen waren de budgetten toen niet beschikbaar."

Eind 2016 werd het voormalige Utopolis-complex verkocht aan de Franse groep UGC en dit jaar konden de nodige budgetten worden vrijgemaakt. "UGC gelooft duidelijk in onze bioscoop en investeert dit jaar dan ook fors in de geluidsinstallatie. De zalen zijn nu voorzien van een Dolby Surround 7.1 systeem waardoor het geluid zo realistisch klinkt dat het lijkt alsof je je in de film bevindt. Ik ben bijzonder blij dat we onze klanten nu een optimale geluidservaring kunnen bieden."

UGC verving ook nog twee schermen en in het najaar werd het Ciné Café nog omgetoverd tot een zeer warme en gezellige bar. Tijdens de Paasvakantie zijn er doorlopend voorstellingen van 10u30 tot 22u15.

INFO
UGC Cinema's Lommel
Adelbergpark 2, 3920 Lommel
www.ugc.be


Bekijk alle artikels uit Lommel