www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 16 juni 2019

Lommel: Zorggroep Lommel neemt 32 nieuwe assistentiewoningen in gebruik (9 januari 2019)

ZorgGroep Lommel stelt in het centrum van de stad, op de hoek van de Klachtloopstraat en de Molsekiezel, 32 nieuwe assistentiewoningen te huur. "De woningen zijn bedoeld voor 70-plussers die nog zelfstandig kunnen wonen", zegt de bevoegde schepen Nancy Bleys.

"Ze beschikken elk over een gezellige woonkamer met een comfortabel ingerichte keuken, een slaapkamer en een volledig aangepaste badkamer. Bovendien is er een videofoon en een oproepsysteem voor noodsituaties. De woningen verschillen van grootte en ruimte. Elke bewoner kan zijn assistentiewoning naar eigen smaak inrichten."

Er is een lift voorzien in het gebouw en enkele gemeenschappelijke ruimtes waar elke bewoner gebruik van kan maken. Zoals de ontmoetingsruimte, waar je gezellig kan samenzitten en zelfs een familiefeest kan organiseren. In de kelder is een wassalon met was- en droogmachines en er is een ondergrondse garage voor alle voertuigen van de bewoners.

Als de eigen woning te groot wordt en er een zorgbehoefte ontstaat, is een assistentiewoning de ideale oplossing. Zo'n woning is kleiner, maar alles is er voorzien. "Het noodoproepsysteem staat in verbinding met ons nabijgelegen woon- en zorgcentrum Kapittelhof", legt schepen Bleys uit. "De badkamer is voorzien van beugels en een zitje in de douche en er is geen niveauverschil om valgevaar tegen te gaan."

Ook het sociaal contact in de assistentiewoningen is een pluspunt. Er is de mogelijkheid om aan sociale activiteiten deel te nemen en de mensen in de residentie zitten allemaal in dezelfde leeftijdsgroep. Een woonassistente helpt je verder met al je vragen. Ze geeft uitleg over het aanbod hulp in huis, maar mensen bepalen zelf welke hulp ze wensen.

Kostprijs
De dagprijs van de woningen is samengesteld uit een dagprijs voor het verblijf en een dagprijs voor de zorg- en dienstverlening:
Voor een woning kleiner dan 60 m² is de dagprijs 23,74 euro voor alleenstaanden en 25 euro voor samenwonenden.
In een woning tussen 60 m² en 65 m² betalen alleenstaanden 24,74 euro per dag en samenwonenden 26 euro.
De dagprijs voor woningen groter dan 65 m²: 25,74 euro voor alleenstaanden en 27 euro voor samenwonenden.
Een staanplaats voor de auto in de ondergrondse garage kost 20 euro per maand. De fiets of scootmobiel kan men gratis plaatsen op de daarvoor voorziene ruimte in de garage.

Inschrijven voor de assistentiewoningen kan vanaf 68 jaar. Lommelaars die 70+ zijn en hier 10 jaar wonen of na de leeftijd van 60 jaar Lommel verlaten hebben en er 20 jaar gewoond hebben, krijgen voorrang.

INFO
https://www.lommel.be/assistentiewoningen


Bekijk alle artikels uit Lommel