www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 27 mei 2019

Lommel: Tweede editie BoslandTrail verwacht 3000 deelnemers (3 januari 2019)

In het weekend van 27, 28 en 29 september 2019 zullen trailers en wandelaars afzakken naar Bosland om deel te nemen aan de BoslandTrail: 100km door Bosland of de BoslandTrail: 50km door Bosland. Heel het weekend lang wordt Bosland ondergedompeld in de TrailFeesten.

Voor de allereerste editie in 2018 waren alle beschikbare plaatsen in een mum van tijd uitverkocht en de reacties achteraf waren overweldigend. Liefst 9 verschillende nationaliteiten stonden aan de start. Er vertrokken uiteindelijk 1400 trailers waarvan er een dikke 1200 ook de finish haalden. Daarnaast volgden honderden ‘volgers’ hun helden door Bosland en mochten wij nog eens een kleine 2000 supporters ontvangen op de start- en finishweide. De BoslandTrail werd meteen de 2e grootste 100km tocht van België.

De deelnemers van de 100 kilometer vertrekken in Hechtel-Eksel, komen in Peer en Pelt waarna ze de Lommelse Sahara en het Kristalpark oversteken en terug richting Hechtel-Eksel wandelen of lopen, waar we deze helden zullen toejuichen op onze weide. Het wordt wederom een epische tocht die alleen de grootste avonturiers zal laten slagen.

De inschrijvingen voor de 2e editie werden geopend op 1 januari 2019. Het is een kwestie van er snel bij te zijn want ook in 2019 zijn de plaatsen beperkt. De organisatie voorziet voor de 100km 1000 plaatsen en voor de 50km 2000 plaatsen. Zij die het een keertje willen meemaken, zullen snel moeten zijn.

INFO
Het hele weekend lang is er op de start- en finishweide van alles te beleven. Muziek, kunst, circus, kindervertier, het komt allemaal aan bod. Op vrijdagavond maakt men het gezellig voor het vertrek van de 100km. De organisatie zet enkele prachtige gebieden extra in de kijker. Elk checkpoint heeft zijn eigen belevingswaarde, het is er heerlijk proeven van de unieke trailsfeer. Men moedigt daarbij de verschillende buurtwerkingen aan om de passage van de deelnemers door hun buurt nog unieker te maken. BoslandTrail wil mensen en buurten samenbrengen om onze deelnemers 100km lang te laten genieten van het fantastische Limburggevoel.
INFO
https://www.facebook.com/boslandtrail/

Bekijk alle artikels uit Lommel