www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Lommel: Reveil in Lommel en Genk: een warme muzikale gloed op Allerheiligen (26 oktober 2018)

vzw Reveil moedigt artiesten aan om 1 november nieuw leven in te blazen. In bijna 1 op de 3 gemeentes dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo is een Reveil een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging.

Ook dit jaar organiseren studenten management, muziek en techniek van PXL-Music edities van deze concertreeks, deze keer op begraafplaatsen in Lommel en Genk.

In Lommel brengt LINDE (een muziekproject van PXL-Music alumni Linde Muylaert en Jeroen Huyzentruyt) weemoedige nummers op de stedelijke begraafplaats. In het voorjaar van 2018 bracht LINDE een EP uit met melancholische nummers die je meenemen op een kleurrijke ontdekkingsreis.

In Genk werkt PXL-Music samen met de Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen, de Sector Dienstverlening en Dienst Cultuur en samen vertaalden ze het project naar de Genkse context: samen met de christelijke, islamitische en humanistische gemeenschap wordt een sereen eerbetoon aan de overledenen gebracht, over de verschillende religieuze gemeenschappen heen. Het project wil zo mensen met verschillende achtergronden samenbrengen en bruggen slaan.

Beide evenementen starten om 17u en zijn gratis.

Reveil Lommel met LINDE
woensdag 1.11.2018 om 17u
Stedelijke begraafplaats
Norbert Neeckxlaan 150 Lommel

Reveil Genk
woensdag 1.11.2018 om 17u
Begraafplaats Waterschei
Opglabbekerzavel 7, Genk

Bekijk alle artikels uit Lommel