www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 16 juni 2019

Lommel: Lommel krijgt eerste zorgcampus van Vlaanderen (10 oktober 2018)

Lommel mag zich opmaken voor een opmerkelijke primeur. De Lommelaren krijgen binnenkort het meest uitgebreide zorgaanbod van Vlaanderen onder één dak. Het gaat om de bouw van een zorgcampus, die pal in het centrum van de stad komt. Het is de eerste in z'n soort en met zo’n 5.000 vierkante meter mag je uitgaan van een gigantische oppervlakte: bijna een voetbalveld groot. Het concept zal bovendien moduleerbaar zijn, wat betekent dat het zorg- en retailaanbod kan uitgebreid worden tot 6.000 vierkante meter, naargelang de noden.

Verschillende zorgverstrekkers zoals artsen, tandartsen, kinesisten, psychologen of diëtisten zullen hun praktijk in project Mudhoven kunnen opstarten. Net zoals je er ook heel wat zorg-retail zal kunnen vinden, zoals een gespecialiseerde biowinkel, een brillenwinkel of een winkel voor steunzolen en loophulpmiddelen. Het voordeel van dit concept is dan ook dat alle zorgdiensten, in alle vormen en soorten, er in éénzelfde gebouw gevestigd zullen zitten. Zo kunnen ze nauw samenwerken en de patiënten dus op de meest optimale manier begeleiden.

Daarnaast zal er op de site ook een kindercrèche voorzien worden naast de kleuterschool in de Kloosterstraat. Het project omvat verder ook een gevarieerde mix aan eengezinswoningen, appartementen en studio’s, zowel gericht op jonge gezinnen met kinderen als op ouderen.

Het publieke buitengedeelte zal over een groen park van 3.800 m2 beschikken, dat naast de speeltuin van de school zal liggen. In het park voorziet ontwikkelaar Kolmont ook een kinderspeeltuin. De hele site zal bereikbaar zijn via een doorsteek aan de Kloosterstraat en twee ingangen aan de Mudakkers. Drie overdekte ingangen zullen straks ook toegang geven tot de ondergrondse parking.

Bekijk alle artikels uit Lommel