Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

vrijdag 14 december 2018

Lommel: Innovatief samenwoonproject voor jongeren (1 maart 2018)

In Lommel slaan de stad en de jeugdraad de handen in elkaar voor een innovatief nieuw samenwoonproject. "Als jeugdraad stelden we vast dat de huurprijzen soms erg hoog liggen, wat het veel jongeren moeilijk maakt om iets te huren", zegt Pieter Huysmans van de Lommelse jeugdraad. "Daarom hebben we het stadsbestuur gevraagd om samen op zoek te gaan naar alternatieven."

Schepen van jeugd Kris Verduyckt: "Met het project Samen Huren willen we jonge mensen helpen om samen op zoek te gaan naar fijne manieren van samenwonen. Concreet verhuren wij een huis in eigendom van de stad dat plaats kan bieden voor 3 koppels of alleenstaanden. We zijn op zoek naar werkende jongeren tussen 18 en 30 jaar die mee willen instappen. Zowel koppels als alleenstaanden kunnen zich aanmelden. Het huis beschikt over drie slaapkamers een ruime leefruimte, tuin en garage."

"Wonen is duur, de ruimte schaars", zegt ook schepen van wonen en ruimtelijke ordening Walter Cremers. "Hierdoor stappen jonge mensen af van het klassieke ideaal van de gezinswoning en gaan ze vaker samenwonen. Door de hoge huurprijzen is het een populaire oplossing onder jonge werkenden. Met meerdere personen onder één dak wonen heeft voordelen. Je kan bijvoorbeeld kosten en materiaal delen of je hebt daardoor misschien een tuin. Maar samenwonen met andere jongeren is ook zoeken. Je moet compromissen willen sluiten en het engagement willen aangaan."

"De woning heeft een oppervlakte van 168m² en is net buiten het stadscentrum gelegen, met sportgelegenheden en openbaar vervoer in de buurt. De huurprijs bedraagt 700 euro, te verdelen onder de huurders."

Geïnteresseerden zijn welkom op 13 maart op een infosessie en een plaatsbezoek in de woning.

INFO
https://www.lommel.be/samenhuren


Bekijk alle artikels uit Lommel