www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 18 januari 2019

Lommel: Vissen kan voortaan eenvoudiger in Lommel (11 januari 2018)

Sinds 1 januari is het stedelijk visreglement in Lommel sterk vereenvoudigd. "Vroeger hadden we aparte tarieven en visverloven, afhankelijk van de periode waarin je wilde vissen en per aantal vislijnen", zegt schepen van milieu en klimaat Kris Verduyckt. "Voortaan werken we met één reglement en één visverlof. Voor 5 euro kan je een jaar lang op alle stedelijke locaties hengelen. Kinderen jonger dan 14 jaar mogen gratis en zonder visverlof vissen onder begeleiding van een volwassene."

In Lommel mag je vissen in de vijver van het Barrierspark, op een gedeelte van de Grote Fossé en op de zuidoostelijke oever van de zandgroeve op de Heuvelse Heide.

Mark Verboven en zijn dochter Lyana haalden deze week het eerste nieuwe visverlof af in het Huis van de Stad. Ze zijn allebei fervente visliefhebbers en bijzonder tevreden met de vereenvoudiging. "Vissen is onze passie. We hebben in Lommel al een paar mooie exemplaren gevangen. Vooral karpers, maar ook brasem, snoek en baars zijn talrijk in onze visgebieden."


Bekijk alle artikels uit Lommel