Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Lommel: PXL-Music werkt samen met Reveil en geeft Allerheiligen klank en kleur (30 oktober 2017)

Op Allerheiligen trekken we naar de begraafplaats om onze overleden dierbaren te herdenken. Velen voelen echter de behoefte om iets meer te doen dan het neerleggen van een bloemetje bij het graf. Reveil is een project dat begraafplaatsen in Vlaanderen laat opleven in een ingetogen gloed van muziek.

Op 1 november doorbreekt Reveil rond zonsondergang (tussen 17 uur en 18 uur) de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen met intieme muziek en lokale verhalen. Verschillende Vlaamse fanfares en artiesten spelen een korte, serene akoestische sessie voor een klein publiek op hun lokale begraafplaats. Lokale dichters, heemkringen en vertellers brengen mooie levensverhalen van overleden dorpsbewoners. Toeschouwers brengen lichtjes mee en dragen zo bij tot de golf van warmte die Reveil verspreidt.

Ook PXL-Music draagt Reveil een warm hart toe en zendt haar zonen en dochters in het kader van authentiek leren uit naar vier begraafplaatsen.

1. Begraafplaats Molenbeek - Intiem concert door oud-studente Linde Muylaert en Ibrahim Amoud, een Syrische vluchteling

Adres: Steenweg op Gent 539, 1080 Molenbeek

2. Ereperk der gefusilleerden: concert door Portland (afstudeerproject van oud-student Jente Pironet) samen met een klassiek orkest.

Adres: Kolonel Bourgstraat 102, 1030 Schaarbeek

3. Stedelijke begraafplaats Lommel - Concert door lector Anton Walgrave

Adres: Norbert Neeckxlaan 150 Lommel.

4. Begraafplaats van Waterschei: concert door Folie Douce

Adres: Hoogstraat 128, 3600 Genk

Bekijk alle artikels uit Lommel