woensdag 26 september 2018

Lommel: Nieuw sportcomplex met zwembad en tennishal opent eind 2018 de deuren (28 september 2017)

In sportpark de Soeverein in Lommel werd de eerste steen gelegd van het gloednieuwe sportcomplex, met een zwembad en tennishal. Begin juni gingen de grond- en graafwerken al van start. Nu kan de bouw officieel beginnen. Als alles goed gaat, is het complex tegen eind 2018 klaar voor gebruik.

"Het nieuwe zwembad krijgt een 25 meterbad met zes banen, een instructiebad, een apart kinderbad, wellness en een familieglijbaan en een tennishal met vier banen", zegt burgemeester Peter Vanvelthoven. "Een gemeenschappelijke brasserie met een waterspeeltuin of spray park vormt de spil van het hele complex. De groep Pellikaan - Optisport zal voor een periode van 30 jaar instaan voor de bouw en de uitbating van het complex."

Vandaag werd de eerste steen van het nieuwe complex gelegd. De opening is voorzien aan het einde van 2018. Momenteel telt het zwembad ongeveer 110.000 bezoekers per jaar. Naar verwachting zal dat aantal, omwille van het grotere bad, de uitgebreidere mogelijkheden en de uitgebreidere openingsuren, met de helft stijgen als het nieuwe bad opent. Met de bouw van het nieuwe sportcomplex gaat een investering van ruim 12,8 miljoen euro gepaard.


Bekijk alle artikels uit Lommel