zaterdag 21 juli 2018

Lommel: Torenkraan geplaatst op bouwwerf Sahara Sportcentrum (20 juni 2017)

Lommel heeft de bouw van het nieuwe Sahara Sportcentrum op de planning voor deze zomer. In dit nieuw centrum komt een tennishal en een zwembad met wellness en glijbanen en een gloednieuwe horecazaak met waterspeeltuin. Samen met andere faciliteiten in Sportpark De Soeverein creƫert Lommel hier een centrale ontmoetingsplek voor sport- en spelplezier.

De realisatie en uitbating van het nieuwe project is in handen van Optisport en partner/hoofdaannemer Pellikaan, beiden toonaangevend op vlak van sportinfrastructuur. Pellikaan, die dit jaar haar 50ste verjaardag in Belgiƫ viert, heeft op haar beurt gekozen om samen te werken met de lokale bouwkraanspecialist De Ceuster & Co.

"We hebben voor de firma De Ceuster gekozen, omdat we zo hun gekende service kunnen combineren met hun logistieke uitvalsbasis in Lommel", zegt Guido Roovers van Pellikaan.

De Ceuster & Co heeft een Sky500 torenkraan geplaatst met een reikwijdte van 48 meter en een capaciteit van meer dan 5 ton. "We zijn uiteraard trots dat wij als Lommelse firma kunnen meewerken aan dit unieke project. Zo bewijzen we nogmaals dat onze stad van alle markten thuis is. Het feit dat het daarbij ook om onze 100ste huurkraan van 2017 gaat, maakt het nog extra speciaal", zegt CEO Davy De Ceuster.

De opening van het Sahara Sportcentrum staat gepland voor de tweede helft van 2018 en zal daarna accommodatie bieden aan zowel recreatieve als sportieve zwemmers en tennissers.
Bekijk alle artikels uit Lommel