www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Lommel: Lommelse bakkers verkopen hippe broodzakken en broodplanken voor 1212 (20 juni 2017)

"20 miljoen mensen die lijden aan ernstige ondervoeding, waaronder 1,4 miljoen kinderen die met de dood bedreigd zijn. Dat is 40 keer de totale bevolking van Lommel. Tijd voor actie", reageren Joke Theuwissen en Loes Mispoulier die zich inzetten voor de actie 1212.

"Op ons bescheiden niveau helpen om erger te voorkomen," vertellen Joke en Loes. "Dat is wat we willen en dat is wat we samen doen. Samen met de Lommelse bakkers lanceren we BROOD OP DE PLANK en zamelen we zoveel mogelijk geld in voor de miljoenen mensen die door de hongersnood worden bedreigd. Dat doen we door katoenen herbruikbare broodzakken in drie verschillende kleuren en unieke hippe broodplanken te verkopen voor het goede doel."
"Een duurzame actie, want de klimaatopwarming is één van de grote oorzaken is van de humanitaire ramp in Afrika en het Midden-Oosten. Elke plastic of bewerkte papieren broodzak uitgespaard is gewonnen, ook voor het milieu hier. Een stoffen broodzak bespaart heel wat afval."

"Je brood blijft er net zo lang vers in als in een gewone broodzak, je kan hem gewoon uitwassen en het ziet er ook nog eens leuk uit. Je krijgt gewoon een fijn gevoel als je je brood op deze manier meeneemt. En geef toe: het ziet er een stuk eleganter uit dan zo’n plastieken zakje. De houten broodplanken zijn in de eerste plaats duurzaam, maar bovenal uniek met het speciaal ontworpen logo van BROOD OP DE PLANK. Samen met de Lommelaars willen we dit ecologisch en warme verhaal uitrollen in de Lommelse samenleving", reageren de bakkers.

Een broodzak kost 5 euro, een broodplank 20 euro.
De opbrengst gaat integraal naar Hongersnood 1212.

Deelnemende bakkers:

Centrum: Bakkerij Bereket
Heeserbergen: Bakkerij Tartine
Balendijk: Vanlangenaker
Heide-Heuvel: Bakkerij Ulenaers
Lutlommel: Bakkerij Mannaerts
Barrier: Mannaerts
Kattenbos: 't Kadetje
Centrum: Panos

Facebook: @broodopdeplank2017


Bekijk alle artikels uit Lommel