www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Lommel: Marc Meylaers nieuwe voorzitter VKW Limburg (8 juni 2017)

De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft Marc Meylaers (1966) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij zal op 1 juli Bas van de Kreeke opvolgen. Marc Meylaers is momenteel CEO bij ATL Renting, met vestiging in Paal-Beringen en actief in 6 Europese landen. Voorheen was hij meer dan 20 jaar actief bij LAG, de Breese bouwer van industriële voertuigen, waar hij in 2007 de leiding kreeg over de hele CIMC-BURG groep, die naast LAG ook diverse vestigingen heeft in Nederland, Polen, Finland en Duitsland.

VKW Limburg kiest zo voor een voorzitter met een bijzonder grote ervaring in familiebedrijven en dit altijd in een sterk internationale context. Een verbinder met een erg sterk netwerk, zowel binnen als buiten onze provincie en zelfs landsgrenzen. Een ideale stuurman om de organisatie nóg verder uit te bouwen in het belang van de bedrijven en de Limburgse economie.

Marc Meylaers woont in Lommel, is gehuwd met Inez Geuens en is vader van Michiel en Liezel. Marc is handelsingenieur (UHasselt, 1989) en is al zijn hele carrière actief in familiebedrijven, veelal in een internationale context. Zo was hij meer dan 20 jaar actief bij LAG Trailers, de Breese bouwer van industriële voertuigen, waar hij in 2003 managing director werd en in 2007 CEO werd van de CIMC-BURG groep met vestigingen in Nederland, België, Polen, Finland en Duitsland. Sinds begin 2015 is Marc CEO van ATL Renting, een familiebedrijf met een vloot van meer dan 5200 trekkers en opleggers die ofwel verhuurd worden ofwel in leasing worden aangeboden. ATL is actief in 6 Europese landen met een omzet van 50 mio euro.

Marc is al jarenlang actief binnen VKW Limburg waar hij deel uitmaakt van de werkgroep Bedrijfsdirecteurs 2 en sinds 2007 ook lid is van de raad van bestuur. Hij was ook een tijd voorzitter van BRES (De Breese Economische Stuurgroep) en bekleedt diverse bestuursmandaten bij Limburgse bedrijven. Marc staat ook bekend als fervent fietser en mountainbiker.

Uittredend voorzitter Bas van de Kreeke: "Met spijt in het hart heb ik uiteindelijk besloten niet te gaan voor een tweede voorzitterstermijn. Ik heb dit 3 jaar erg graag en met veel gedrevenheid gedaan. Waarbij ik bijzonder veel voldoening heb gehaald uit de contacten met de VKW Limburg-leden. Zij maken onze vereniging en mijn steentje bijdragen aan hun succes is steeds mijn drijfveer geweest. Het klikt bovendien ook erg goed met de door mij aangestelde nieuwe gedelegeerd bestuurder Ruben Lemmens. Maar nieuwe business opportuniteiten en bijkomende professionele uitdagingen binnen m’n eigen bouwbedrijf en mijn start-ups vragen erg veel operationele aandacht. Wel blijf ik graag actief binnen het VKW Limburg-bestuur om zo m’n schouders te blijven zetten onder deze fantastische organisatie. Met Marc Meylaers als m’n opvolger heb ik er alle vertrouwen in dat
VKW Limburg in erg goede handen is."

Toekomstig VKW Limburgvoorzitter Marc Meylaers: "Actief mee timmeren aan de toekomst van de Limburgse economie is iets waar ik erg naar uitkijk. Na het knappe parcours van mijn voorganger Bas van de Kreeke, zal ik met veel passie en goesting m’n schouders zetten onder de verdere uitbouw van VKW Limburg en dit ten dienste van onze leden en de Limburgse economie . Mijn ervaring als CEO in een familiale en internationale context zie ik hierbij als een troef omdat dit perfect aansluit bij het DNA van het Limburgse bedrijfsleven. Samen met de uitgebalanceerde VKW Limburg bestuursploeg en een competent managementteam geeft me dat het volste vertrouwen in de toekomst."


Bekijk alle artikels uit Lommel