www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Lommel: Ducatt in Lommel legt boeken neer (23 mei 2017)

Ducatt, de hoogtechnologische producent van superdun glas voor zonnepanelen, gevestigd te Lommel, legt de boeken neer. De faillissementsaanvraag van het Duitse Solar World, ligt aan de basis van deze beslissing. SolarWorld was goed voor 50 procent van de omzet van het Lommels bedrijf. Het was de strategische klant van Ducatt die mee het innovatieve traject van superdun 2 millimeter glas, het handelsmerk van Ducatt, onderschreven had. Er zijn
onvoldoende garanties op een snelle doorstart van SolarWorld. "Dit maakt het voortbestaan van Ducatt onmogelijk", aldus de directie in een persbericht aan Limburgnieuws.

Of er nog een doorstart zal komen van het bedrijf is onduidelijk, net als de omvang van de eventuele spin-off. De kans dat deze newcode verloren omzet snel kan goedmaken, wordt dan ook erg klein geacht. SolarWorld kreeg de afgelopen jaren te kampen met zware concurrentie van Chinese spelers op de markt. Met het onverwachte faillissement van SolarWorld heeft Ducatt beslist om de boeken neer te leggen.

"Aandeelhouders, het management en de werknemers van Ducatt hebben hun uiterste best gedaan om van Ducatt een gezonde onderneming te maken. Helaas is het bedrijf tegen een dergelijk geval van externe overmacht niet opgewassen", zegt Lieven De Jonge, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ducatt.

Bij Ducatt werken momenteel 113 arbeiders en 31bedienden.

Bekijk alle artikels uit Lommel