www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Lommel: Pleegzorgbomen in de Kerkstraat (17 mei 2017)

Pleegzorggemeente Lommel wil tijdens de Week van de Opvoeding bijzondere aandacht vragen voor pleegzorg met de actie: deze vogel zoekt een warm nest. Basisscholen Balu, De Speling, Lommel West en GVB Den Akker zetten - samen met nog een aantal creatieve Lommelaren - mee hun schouders onder dit initiatief en knutselden schattige vogeltjes voor de pleegzorgboom in de Kerkstraat.

"Uiteindelijk hadden we zelfs genoeg vogeltjes om twee pleegzorgbomen te maken", zegt OCWM-voorzitter Rita Phlippo. "Een teken dat toch veel mensen begaan zijn met het thema."

In Limburg wonen bijna 900 kinderen in een pleeggezin. Dat lijkt veel, maar toch zoekt pleegzorg nog voor heel wat andere kinderen een warm gezin. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommige pleegkinderen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin. Anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind. Met deze actie hoopt de stad pleegzorg beter bekend te maken op een laagdrempelige manier.


INFO
http://www.pleegzorgvlaanderen.be


Bekijk alle artikels uit Lommel