Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 22 september 2019

Lommel: Trouwen op mooiste locaties in Lommel (26 januari 2016)

Wie in Lommel op een originele en mooie buitenlocatie wil trouwen, kan dat vanaf nu. Een nieuw reglement maakt burgerlijke huwelijken in openlucht mogelijk. Trouwers kunnen voortaan ook kiezen voor de Sahara, het Burgemeesterspark, Astridpark, Barrierspark of de Leyssensmolen.

“Een goede zaak”, vindt schepen Jasmine Van Grieken, die de huwelijken in Lommel voor haar rekening neemt. “Heel wat koppels zijn vragende partij voor een huwelijk op locatie. Een aantal koppels organiseerden ook al een ceremonie of plechtigheid op locatie. Maar voor het effectieve burgerlijke huwelijk moesten ze in het verleden naar het Huis van de Stad of het Raadhuis komen. Nu kunnen koppels alles in één keer op één locatie officieel maken en nog meer een heel eigen en persoonlijke toets aan hun trouwpartij geven.”

Op alle locaties, behalve in de Sahara en in het Raadhuis, is het ook mogelijk om een kleine receptie te houden.

“Uiteraard moeten trouwers zelf instaan voor de praktische inrichting van het terrein met een overdekking, tafels en stoelen”, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven.

“Opbouwen kan op de meeste locaties één dag voor het huwelijk. Daarom zal per locatie ook slechts één huwelijk per weekend toegelaten worden. De locaties waar de huwelijken voltrokken kunnen worden, zijn wel openbaar en blijven ook tijdens de ceremonie en/of receptie toegankelijk voor iedereen. Het is het dus niet toegestaan het domein af te sluiten.”

Als de weergoden niet zo goed gezind zijn, is er altijd een mogelijkheid om uit te wijken naar het Huis van de Stad. Dat kan het huwelijkspaar in samenspraak met de dienst burgerlijke stand last minute nog beslissen.

Voor de locaties in openlucht en het Raadhuis werd een apart tarief opgesteld. Op vrijdagnamiddag betaal je 150 euro en op zaterdag 200 euro. Een huwelijk in het Huis van de Stad is gratis op weekdagen en kost 25 euro op zaterdag. De huwelijksaanvraag moet steeds minstens 3 maanden op voorhand gebeuren via de dienst burgerlijke stand van de stad.

Bekijk alle artikels uit Lommel