info@limburgnieuws.be -

woensdag 12 augustus 2020

In Limburg: Minister Lydia Peeters stelt nieuw Vlaams mobiliteitsmerk voor: Hoppin (23 juli 2020)

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) stelt het nieuwe Vlaamse mobiliteitsmerk Hoppin voor. Met Hoppin steekt Vlaanderen alle beschikbare mobiliteitsoplossingen in één herkenbaar jasje, komende jaren wordt er gewerkt aan herkenbare mobipunten in het straatbeeld.

Vlaams minister Lydia Peeters: "Deze legislatuur maak ik meer dan 100 miljoen euro vrij voor zo’n 1000 mobipunten. Onder het mobiliteitsmerk Hoppin komt er ook een website, een app en een mobiliteitscentrale. Hoppin geeft op die manier de pendelaar alle vrijheid om gebruik te maken van verschillende vervoersopties zoals bus, (e-)fiets en deelsystemen."

De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Door een sterk openbaar vervoer af te stemmen op de (e-)fiets, wagen en deelsystemen wil de Vlaamse overheid alle pendelaars ondersteunen bij hun verplaatsingen.

Lydia Peeters: "Leesbaarheid, helderheid, samenhang en uniformiteit zijn de sleutelwoorden als we een reflex willen creëren. Om burgers in deze complexiteit de weg te wijzen, willen we één geheel maken: geen aparte puzzelstukken die niet op elkaar passen, maar puzzelstukken die één verhaal vormen dat over heel Vlaanderen wordt uitgerold."

Vanaf het najaar van 2020 zullen er mobipunten in het straatbeeld verschijnen onder de naam Hoppin: locaties waar meerdere vervoersoplossingen zoals openbaar of collectief vervoer, deelauto’s, taxi’s, (deel)fietsen en (e)steps
samenkomen. Het aanbod van mobipunten onder de merknaam Hoppin zal de komende jaren sterk groeien.

Wim Dries (CD&V), voorzitter van de VVSG en burgemeester van de stad Genk, ziet steden en gemeenten via de 15 Vlaamse vervoerregio’s een essentiële rol spelen in de uitrol van Hoppin. "Met deze samenwerking tussen de Vlaamse overheid en de lokale besturen leggen we vandaag de hand aan een toekomstgericht en lokaal verankerd mobiliteitslandschap. De vervoerregio’s krijgen de vrijheid om vervoerplannen uit te werken en ook werk te maken van mobipunten. Met de lancering van het merk Hoppin start de uitrol van mobipunten, later gevolgd door een website, een app en een mobiliteitscentrale. Zo geven we de pendelaar een uniforme en herkenbare sleutel in handen om zich
te verplaatsen in dit nieuwe toekomstvolle mobiliteitslandschap."

INFO
Meer info via: http://www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/hoppin


Bekijk alle artikels uit In Limburg