info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

In Limburg: Gratis online yogafestival (11 juni 2020)

De nationale borstkankercampagne Think Pink, sportwinkelketen Decathlon en het virtuele fitnessplatform LiveWorkouts.be slaan in de aanloop van 21 juni - International Yoga Day - de handen in elkaar. Samen organiseren ze het gratis online yogafestival Yoga for Think Pink. Hiervoor werken ze samen met gepassioneerde yoga-instructeurs uit alle uithoeken van het land. Van 15 tot en met 21 juni brengen ze een gevarieerde line-up van meer dan 40 yogalessen toegankelijk voor beginners, maar evengoed uitdagend voor de meer gevorderde yogi(ni).

De missies van Decathlon, Think Pink en LiveWorkouts.be sluiten naadloos op elkaar aan: zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Om iedereen te laten proeven van al het goede dat yoga te bieden heeft, zijn alle lessen uit de line-up gratis. Registreren gebeurt gemakkelijk via het onlineplatform LiveWorkouts.be. Zo kan iedereen deelnemen en thuis een live yogasessie volgen via computer of smartphone. Er worden dagelijks 3 tot 6 lessen aangeboden. Alle yoga-instructeurs nemen deel op vrijwillige basis. Wie dat wil kan voor of na de les een vrije gift doen aan Think Pink.

De totale opbrengst van de samenwerking gaat naar oncorevalidatieprojecten, dat zijn onder andere projecten waarbij Think Pink yogasessies voor borstkankerpatiƫnten aanbiedt in borstklinieken. De sessies bevorderen het herstel tijdens en na de behandeling.

"Yoga is meer dan een sport. Het zorgt voor mentale en fysieke ontspanning, voor kracht, flexibiliteit en rust. Die zaken zijn superbelangrijk in de strijd tegen borstkanker. Omdat heel wat lotgenoten na hun behandeling moeten wennen aan een nieuw lichaam, is yoga ook veel toegankelijker dan bijvoorbeeld een zwembad of een fitnesszaal. De stap naar yoga is minder groot en dus sneller gezet", vertelt Heidi Vansevenant, managing director bij Think Pink.

Bekijk de volledige line-up en schrijf je in: https://www.live-workouts.net/yoga-for-think-pink/
www.limburgnieuws.be

Bekijk alle artikels uit In Limburg