info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

In Limburg: Vlaanderen investeert 700.000 euro in Limburgse scholenbouw (10 juni 2020)

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 700.000 euro in 13 scholenbouwprojecten in Limburg. "Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze Vlaamse scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven", zegt Weyts. "Nu leerlingen terug naar de klas kunnen, blijven we ook niet blind voor investeringen in de toekomst."

Deze financiƫle steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. "Deze regeerperiode trekken we een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal investeren we deze regeerperiode wel 3 miljard in schoolinfrastructuur."

Weyts investeerde in de maand mei via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 678.919,02 in liefst 13 bouwprojecten in de provincie Limburg.

Vrije Basisschool De Bron in Wellen kan met een subsidie van 102.000 euro werken uitvoeren aan de verwarmingsinstallatie. In Hasselt kan Internaat Kindsheid Jesu een nieuwbouw realiseren. Het viio 5 in Tongeren doet met een financiƫle steun van 56.000 euro enkele herstelwerken na asbestverwijdering.Bekijk alle artikels uit In Limburg