info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

In Limburg: Daniëlsstraat is mooiste Hasseltse kerstbuurt (26 december 2019)

Hasselt heeft het opnieuw...een mooiste kerstbuurt. Jaarlijks organiseert PR8 in samenwerking met de groendienst van de stad de actie Kerstbuurten. "Hierbij gaan we op zoek naar de best versierde straat van Hasselt", zegt schepen Joost Venken. "Voor deze 16de editie stelden 67 buurten zich kandidaat. Nooit hadden we meer deelnemers. Onder deze straten verdeelden we zo'n 2.870 kerstbomen, die de bewoners zo origineel mogelijk mochten versieren."

Over de winnaar, de Daniëlsstraat, bestond geen twijfel. Jong en oud werkte er samen aan de inkleding van heel de straat. Hun zelfgemaakte decoratie uit recyclagemateriaal bestond uit sneeuwmannetjes, kleine kerststalletjes en zelfs een rendier. In de straat stond zelfs een brievenbus waar de kinderen uit de buurt brieven konden posten voor de kerstman. Een grote, gezellige kersthut die deed terugdenken aan een woonkamer uit grootmoeders tijd maakte het geheel compleet.

"De bewoners van de Daniëlsstraat krijgen begin januari een straatfeest cadeau. Maar ondanks dat er maar één winnaar is, wil ik toch benadrukken dat alle buurten hun uiterste best deden. Zonder hen was deze editie van Kerstbuurten nooit zo’n succes. Naast de jury mag ook het grote publiek nog een favoriet kiezen uit de top 10: Daniëlsstraat, Paggestraat, Roverstraat, Berenbroekstraat 4 tot 50, Melbeekstraat, Schouterveldstraat, Grote Negenbundersstraat, Beyenstraat, Henri Eyckmansstraat en Lammerweg. Wie wil stemmen kan terecht op de website hasselt.be. De bewoners van de straat die de publieksprijs wint, krijgen een kleine attentie."

Bekijk alle artikels uit In Limburg