info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

In Limburg: In Hasselt trouw je op 20-02-2020 zoals 100 jaar geleden (24 december 2019)

20-02-2020 is een speciale datum. De stad Hasselt wil dat niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en geeft uitzonderlijk de mogelijkheid aan drie koppels om op een donderdag te huwen en dat in de stijl van de jaren 1920. Die donderdag gaat het historische stadhuis en het Groenplein 100 jaar terug in de tijd. De stad roept hiervoor de hulp in van een groepje studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL.

Het Groenplein in Hasselt wordt op 20 februari helemaal omgetoverd tot the roaring twenties. Dit was de tijd, begin vorig eeuw, van veel glitter en glamour. In de drukke winkelstraten van Hasselt wordt er animatie voorzien waar heel de stad van kan meegenieten zoals Charleston-dansers en een muziekband. Iedereen kan de huwelijksceremonies bijwonen.

"Koppels die kiezen voor deze unieke datum wacht een unieke ervaring", zegt schepen Joske Dexters. "Ze worden thuis opgehaald in een oldtimer en worden naar het Groenplein gebracht voor de ceremonie. Na het jawoord maken de koppels een tocht door de stad Hasselt met een bijzonder voertuig. Onderweg worden ze verrast door optredens en animatie. Na de toer komen de koppels terug bij het Groenplein waar een receptie plaatsvindt in het historisch stadhuis. Tot slot worden de koppels terug naar huis gebracht met de oldtimers. We gaan voor de totaalbeleving op deze bijzondere dag. Er wachten nog tal van leuke verrassingen voor de koppels, zoals een gepersonaliseerd trouwcadeau."

Koppels die geïnteresseerd zijn om op deze datum 100 jaar terug in de tijd te gaan, kunnen zich inschrijven op de website van de stad Hasselt. Meer informatie en inschrijven kan via http://www.hasselt.be/trouw2020Foto: Stad Hasselt

Bekijk alle artikels uit In Limburg