info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

In Limburg: Limburgse buikdanseressen winnen Goud in Frankrijk (27 oktober 2019)

Afgelopen weekend zakten tal van danseressen af naar het Franse Duinkerke, om er deel te nemen aan het festival voor oriëntaalse danskunst Oriental Origins. Naast een uitverkochte show op zaterdag en workshops gedurende het hele weekend, vond er op vrijdagavond ook een wedstrijd plaats. Ook het showteam Indirah van de Diepenbeekse danseres Luna deed mee in de categorie voor groepen.

En met succes: de 5-koppige jury, bestaande uit professionals uit de danswereld, waaronder de internationale ster David Abraham uit Argentinië, bekroonde het Belgische showteam met de gouden beker.

Luna: "Onze groepsdans kreeg vooral veel complimentjes voor de synchroniciteit, de mooie groepsformaties en de algemene dynamiek van de choreografie. Het was voor ons ook de eerste keer dat we naar Frankrijk afzakten, dus niemand kende ons. Als lerares en choreografe doet het dan extra deugd om zulke feedback van andere professionals te krijgen."

"Echt iedereen kan plezier beleven aan buikdansen. Voor sommigen is het een middel om meer zelfvertrouwen te krijgen, anderen zoeken dan weer een uurtje ontspanning in hun drukke werkweek."


Bekijk alle artikels uit In Limburg