info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

In Limburg: De grootste winterhappening van Limburg (14 oktober 2019)

De eindejaarsperiode is voor velen de mooiste tijd van het jaar. En een bezoek aan Hasselt zal dat gevoel alleen maar versterken. Winter in Hasselt staat garant voor drie koopweekends, met zondagopening en veel kerstbeleving. Winterland opent vanaf 22 november de deuren en slaat de handen in elkaar met de Hasseltse horeca.

Op zaterdag 14 en zondag 15 december, zaterdag 21 en zondag 22 december en zaterdag 28 en zondag 29 december zijn de winkels in de binnenstad open tot 18 uur, zowel op zaterdag als op zondag. Op zondagen openen de handelszaken vanaf 13 uur.

"De binnenstad wordt tijdens de winterperiode extra aantrekkelijk gemaakt", zegt schepen van Economie en Toerisme Rik Dehollogne. "Zo worden bezoekers meteen ondergedompeld in de kerstsfeer. Dit zorgt voor een aangenaam verblijf in de binnenstad." Er wordt op heel wat plaatsen gewerkt in de stad, maar dat zal de pret niet bederven. Mogelijke hinder wordt tot een minimum beperkt.

Blikvanger wat betreft sfeer is natuurlijk Winterland Hasselt, dat al aan zijn twaalfde editie toe is op het Kolonel Dusartplein. Vrijdag 22 november is de opening van zes weken winterplezier.

"De grootste winterhappening van Limburg, vorig jaar goed voor meer dan 650.000 bezoekers, zet tijdens de komende editie voluit in op de ultieme en actieve kerstbeleving die mensen samenbrengt en verbindt",vertelt Maurice Schoenmaeckers van de organisatie. "Winterland is the place to be voor wie graag foto’s en video’s maakt, voor zichzelf of om ze te delen met zijn of haar volgers op Facebook, Instagram of andere sociale media. De klemtoon ligt steeds nadrukkelijker op actieve beleving en doe-activiteiten. Zo komt er wegens groot succes en massale belangstelling een 2de editie van de Winterland-date, maar de formule wordt geoptimaliseerd en daardoor aantrekkelijker voor vrijgezellen die zoeken naar een nieuwe partner of gewoon een fijne vriendschap."

Voorts worden bezoekers getrakteerd op de gebruikelijke winterse gezelligheid: de overdekte ijspiste, het grand café, de spiegeltent, talrijke kraampjes en attracties, goed voor 12.000 vierkante meter winterpret. Met het reuzenrad als blikvanger dat een uniek uitzicht biedt op de Hasseltse binnenstad en omgeving. Het is ook altijd kijken naar de Blijde Intrede van de kerstman.

De kerstman resideert vanaf 7 december tot het einde van het jaar in zijn huis op Winterland Hasselt, waar hij duizenden bezoekers ontvangt.

Bezoekers van Winterland trekken naar het stadscentrum en vice versa. Dat is waar zowel de stad als Winterland naar streven. "Ieder jaar bekijken we hoe we elkaar kunnen versterken", vertelt centrummanager Christiaan Kastrop. "Ook dit jaar wordt opnieuw ingezet op een nauwe samenwerking tussen het centrummanagement, de Hasseltse handel en horeca, de dienst Economie van de stad Hasselt en de organisatie van Winterland. Dit jaar is er een actie opgezet tussen Winterland en de Hasseltse Horeca. Bij aankoop van 10 bonnen op Winterland, ontvang je een bon van een deelnemende horecazaak in de binnenstad. Met die bon krijg je een gratis drankje, een korting… De deelnemende horecazaak bepaalt zelf welke actie hij/zij doet."


Bekijk alle artikels uit In Limburg