info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

In Limburg: Sint-Truiden by lights: van 13 september tot en met 2 februari (13 september 2019)

De komende zes maanden baden de mooiste gebouwen in Sint-Truiden opnieuw in een artistieke gloed. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers na valavond genieten van Sint-Truiden by lights, de alom gesmaakte lichtwandeling langs de mooiste plekjes in de binnenstad. Die worden opnieuw sfeervol uitgelicht door middel van energievriendelijke led-spots.

Een nieuw najaar, een nieuwe editie van Sint-Truiden by lights. De populaire lichtroute doorkruist van 13 september 2019 tot en met 2 februari 2020 het historische hart van de hoofdstad van Haspengouw.

De lichtwandeling lokt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers.

"De lichtprojecties geven onze stad een gezellige en haast magische gloed. De wandeling is zo een mooie uitstap voor het hele gezin om Sint-Truiden in het najaar op een unieke manier te ontdekken. De gebouwen worden trouwens uitgelicht met energiezuinige led-spots. In het kader van het Europees Burgemeestersconvenant leveren we extra inspanningen om de klimaatimpact van alles wat we doen te minimaliseren", zegt burgemeester Veerle Heeren.

INFO
Zowel de wandeling van Sint-Truiden by lights als Sint-Truiden by lights & music zijn gratis.
Vertrek- en eindpunt bevinden zich op de Grote Markt.
Meer info over Sint-Truiden by lights en de arrangementen is terug te vinden op visitsinttruiden.be
Bekijk alle artikels uit In Limburg