info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

In Limburg: Control Cruiser: nieuwe campagne tegen te snel rijden start eind september (21 augustus 2019)

Eind september lanceert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een nieuwe campagne tegen te snel rijden. Control Cruiser is een campagne rond overdreven en onaangepaste snelheid. Een Control Cruiser is een voorbeeldige chauffeur die zich overal aan de snelheidslimiet houdt.

De campagne loopt van 29 september tot 3 november 2019. Er zullen 314 borden langs de hoofdwegen en en ruim 10.000 lokale borden in 121 Vlaamse steden en gemeenten te zien zijn. Verder zijn er ook boodschappen op de tankpistolen in een groot aantal tankstations verspreid over Vlaanderen. Overdreven en onaangepaste snelheid is immers niet alleen een probleem op de hoofdwegen, maar evengoed binnen de bebouwde kom in talloze woonstraten verspreid over heel Vlaanderen.

"Binnen de bebouwde kom zijn er veel kwetsbare weggebruikers, overdreven en onaangepaste snelheid brengt hen ernstig in gevaar; daarom spitsen we een deel van onze campagneboodschappen specifiek toe op woonstraten. Een lokale verankering en ondersteuning door samenwerking met gemeentebesturen is hiervoor onontbeerlijk. De VSV vond 121 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen bereid om de campagne te ondersteunen."


Bekijk alle artikels uit In Limburg