In het weekend van 15, 16, 17 en 18 november alcohol-, drugs- en snelheidscontroles in heel Limburg

zondag 17 november 2019

In Limburg: Braderie van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni (13 juni 2019)

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de braderie in Hasselt plaats tijdens de laatste vier dagen van juni: van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni. Een uitgelezen kans voor handelaars en bezoekers om voor de officiƫle start van de zomersolden al hun voordeel te doen met kortingen.

"Vooral voor bezoekers is het mooi meegenomen om al koopjes te kunnen scoren nog voor de start van de solden", zegt centrummanager Christiaan Kastrop. "Van dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 21 juni kan iedereen zijn of haar oude kledij binnenbrengen in 't Scheep en in De Serre om zo plaats te maken in hun kleerkast voor de nieuwe kledij die ze kopen tijdens de braderie."

"De ingeleverde kleding gaan we goed besteden", vult schepen van Economie Rik Dehollogne aan. "Kringwinkel Okazi zal de kledij sorteren en een tweede leven geven. Als stad leveren we met deze actie een bijdrage aan de bewustwording rond duurzaamheid en helpen we mensen die het nodig hebben. We gaan tijdens de braderiedagen ook nog iets leuk doen met de kledij die we inzamelen, ze zullen gebruikt worden om extra sfeer te brengen in de winkelstraten."

Iedereen die een zak kledij binnenbrengt maakt bovendien kans op extra shopbudget. "We verloten 3 winnaars die elk een Hasseltbon ontvangen van 100 euro. Met de Hasseltbon kan je in een 200-tal Hasseltse winkels en horecazaken betalen."

Schepen Rik Dehollogne: "Maya de Bij komt ook. Dit is een eerste initiatief om Plopsa Indoor en de binnenstad meer met elkaar te verbinden. In de toekomst willen we beide trekpleisters door gezamenlijke initiatieven versterken."

Op zaterdag zullen zo'n 20-tal straatmuzikanten op verschillende plaatsen in de binnenstad voor sfeer en muziek zorgen. Dan vindt namelijk het buskerfestival plaats, georganiseerd door de dienst Cultuur.


Bekijk alle artikels uit In Limburg