www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

In Limburg: Expo De wereld van Bruegel in het Openluchtmuseum Bokrijk (5 april 2019)

In 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse Meester Pieter Bruegel de Oude overleed. Daarom organiseert Bokrijk vanaf 6 april 2019 de tijdelijke internationale expo De wereld van Bruegel, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

"We laten onze bezoekers de landschappen en Bruegeltaferelen in het echt beleven. Je stapt als het ware in één van de schilderijen van Bruegel en ontdekt hoe actueel zijn werk nog steeds is. Zo wordt je een spiegel voorgehouden naar het leven van vandaag," zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk.

De expo De wereld van Bruegel biedt een eigentijdse beleving van de gebruiken en tradities, het eten en het drinken, kortom het dagelijkse leven eigen aan het midden van de 16e eeuw. "Dit doen we aan de hand van een interactief Bruegelparcours dat zowel tentoonstellingen, theater als een Bruegelgame combineert. Bokrijk biedt de bezoekers bovendien een totaalbeleving aan. Zo kan je in de in de horecazaken in het museum proeven van gerechten geïnspireerd op bijzondere ingrediënten uit de 16e-eeuwse volkskeuken."

Bokrijk mikt met deze expo op 100.000 extra bezoekers voor het Openluchtmuseum uit binnen- en buitenland, waaronder ook de verre markten zoals China, Japan en Rusland. Zo geeft deze expo een boost aan het verblijfstoerisme en aan de Limburgse economie.

Van 11 juli tot en met 1 september 2019 brengt theatergezelschap Laika, theater der zinnen dagelijks de familievoorstelling Bravo! meneer Bruegel naar het voorbeeld van de rederijkers uit Bruegels tijd. In dit
humoristisch verhaal staat de mens centraal, net zoals dat in Bruegels werken het geval was.


INFO
De wereld van Bruegel: van 6 april t.e.m. 20 oktober 2019 in het Openluchtmuseum Bokrijk (Bokrijklaan 1, 3600 Genk).
Duur bezoek: halve dag - wandelafstand: +/- 2 km - toegankelijk voor mensen met een beperking.
Meer info: http://www.dewereldvanbruegel.be
Openingsuren:
Dinsdag t.e.m. zondag: van 10 u. – 18 u.
Gesloten op maandag, behalve maandagen op een feestdag, in de paasvakantie (BE) en in juli en augustus

Tarieven:
Vanaf 13 jaar: 12,50 euro
Groepen (vanaf 15 betalende volwassenen), 60+, personen met een beperking: 10,50 euro

Bekijk alle artikels uit In Limburg