Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 21 oktober 2019

In Limburg: Prins Laurent en minister Kris Peeters te gast op slotevent Ter Heide (7 februari 2019)

Vandaag vond in Ter Heide, een voorziening voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke meervoudige beperking, de 6e editie plaats van Eten is een Feest. Dit project is een initiatief van Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, dat draait rond goede voedingszorg en aangepaste sportieve activiteiten voor personen met slik- en kauwproblemen. Voor deze afsluitende editie stak Vice-eersteminister Kris Peeters de Vlam van de Hoop aan en huldigde Z.K.H. Prins Laurent de atleten tijdens de medaille-uitreiking.

Minister Kris Peeters stak de Vlam van de Hoop aan. "Special Olympics kent een mooie traditie van mensen te verbinden door meer sport. Dat is bemoedigend, want gezond leven is voor ons allemaal niet enkel gezond eten, maar ook voldoende bewegen. Met hun aangepast buffet en uitgewerkte oefeningen past Eten is een Feest van de Healthy Communities perfect in die traditie. Dit initiatief verdient mijn respect en ik was met veel plezier aanwezig." Ook Zuhal Demir, voormalig Staatssecretaris voor Personen met een beperking en gemeenteraadslid in Genk was aanwezig.

Naast feestelijk aangepaste voeding was er ook aandacht voor beweging. Prins Laurent kwam supporteren voor de bewoners die nadien een medaille ontvingen uit handen van de prins zelf.


Bekijk alle artikels uit In Limburg