Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

In Limburg: Bokrijk wint Ultima voor Cultureel Ondernemerschap (6 februari 2019)

Op dinsdagavond 5 februari heeft Vlaams minister voor Cultuur Sven Gatz de Ultimas 2018 - de Vlaamse Cultuurprijzen - uitgereikt. Twaalf laureaten uit verschillende disciplines kregen deze opmerkelijke erkenning, naast de BILL--award voor jong artistiek talent. Ook Bokrijk viel in de prijzen met het project bokrijk brandmerkt.

"Dat Bokrijk uitgerekend de Ultima voor Cultureel Ondernemerschap in ontvangst mag nemen, doet mij veel plezier. Het is een blijk van erkenning voor de nieuwe koers die Bokrijk heeft uitgezet", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk. "Met BKRK bokrijk brandmerkt, het project over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen, bewijzen we dat je ook als museum maatschappelijk relevant kan zijn én zelfs ondernemerschap kan stimuleren. Zo zorgt ons cultureel erfgoed voor een hele nieuwe dynamiek."

Bokrijk ontvangt als laureaat een geldbedrag van 10.000 euro. Deze geldprijs wordt opnieuw in vakmanschap geïnvesteerd. Met het oog op de verdere ontsluiting van het verhaal over de imkerij zal Bokrijk een studie laten uitvoeren om zicht te krijgen op de wilde bijenpopulatie en de capaciteit aan honingproductie in het museum. Zo kan men bij het groenbeleid maatregelen nemen die het bijenbestand ten goede komen. In 2020 zal bovendien de slotactiviteit van de Vlaamse Week van de bij in Bokrijk plaats vinden.


Bekijk alle artikels uit In Limburg