www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 23 mei 2019

In Limburg: Genk staat in kalender van koffiemerk Lavazza (2 december 2018)

Het wereldberoemde Italiaanse koffiemerk Lavazza brengt elk jaar een kalender uit met 12 foto's. De kalender voor 2019 wordt gelanceerd onder het motto Good to earth. Natuur staat centraal en hij bevat foto's van kunst en groen in zes landen: Thailand, Marokko, Kenia, Zwitserland, Colombia en België. De Italiaanse fotografe Ami Vitale, onder meer werkzaam voor National Geographic, reisde naar de zes landen om er zes kunstprojecten te documenteren, alsook de omgeving waarin ze werden geplaatst.

Voor België liet Lavazza z'n oog vallen op Genk. De Italiaanse street artist Millo gebruikte in Genk de blinde gevel van het Heempark als canvas voor een werk dat hij Rebirth (wedergeboorte) doopte. In het Heempark zorgden de bijen voor inspiratie.

"En zo komt het dat Genk de maanden mei en juni mag sieren van de Lavazzakalender 2019. De eerste foto toont de muurschildering, in de tweede legde fotografe Vitale onze Heemparkbijen vast. Enkele jaren geleden lanceerden we een actieplan voor onze bijen, fantastisch dat onze inspanningen nu op wereldschaal worden getoond", zegt schepen Gianni Cacciatore.

"We zijn bijzonder trots dat Genk één van de zes plaatsen wereldwijd is die mogen figureren in deze kalender", zegt burgemeester Wim Dries. "De kunstenaar en de fotograaf hebben heel goed onze uitdagingen weten te capteren. Wij zijn immers inderdaad een stad die zichzelf al enkele keren heeft moeten heruitvinden, dus dat idee van wedergeboorte klopt. En we kiezen ook voor een duurzame toekomst. We zijn een groene stad met ruimte voor mens en natuur en daar werken we elke dag aan."


https://www.lavazzaofficial.be/nl.html


INFO

Bekijk alle artikels uit In Limburg