www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 19 maart 2019

In Limburg: Bewel schenkt 2.250 euro aan het goede doel (22 maart 2018)

De medewerkers van Bewel fietsten voor het goede doel. Liliane Weustenraed, directeur personeelsdienst en Leon Donders, productiedirecteur overhandigden 2.250 euro aan Hilde Neven en Lieve Vanderlinden van Kom op tegen Kanker. Lieve Vanderlinden van KOTK: "Bewel is erin geslaagd om een doelgroep die we normaal moeilijk bereiken, heel sterk te betrekken bij het project Kom op tegen Kanker."

Medewerkers die zich goed voelen geven energie aan een organisatie. Ze zorgen voor een positieve werksfeer, maken minder fouten en zijn minder vaak afwezig. Daarom werkt Bewel vanaf dit jaar rond een jaarthema dat kan bijdragen tot een gezondere levensstijl voor de medewerkers. Het thema dit jaar is Bewel beweegt en als eerste actie fietsten de medewerkers de afgelopen twee maanden tijdens de werkuren voor Kom op tegen Kanker.

"Meer beweging en een gezondere levensstijl is best een aandachtspunt voor onze medewerkers", legt Liliane Weustenraed uit. "Velen hebben zittend werk en na de uren zijn ze zelden actief binnen verenigingen en sportclubs. Ook is zelfzorg vaak niet vanzelfsprekend. We vonden het dan ook hoog tijd om binnen Bewel collectief meer aandacht voor onze gezondheid te hebben."

"Dit jaar geven we elke medewerker de kans om tijdens werktijd meer te bewegen", legt Leon Donders uit. "De eerste actie was er eentje voor het goede doel. We hebben twintig hometrainers verdeeld over alle werkplaatsen en iedereen kon vijf weken lang één keer per week een kwartier fietsen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Elke fietsbeurt (maximum vijf per medewerker) was goed voor 1 euro: de eerste euro betaalde Bewel, de rest de medewerker zelf. Het doel was om tussen 26 januari en 1 maart 1250 euro bij elkaar te fietsen. We klopten af op 2.250 euro, 1000 euro meer dus. Ik denk dus dat ik zeker mag zeggen dat de eerste actie een groot succes was."

De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. "Dankzij de inspanning van de medewerkers van Bewel helpen we het onderzoek naar kanker weer een stukje vooruit", zegt Hilde Neven, coördinator voor Limburg bij KOTK. "De medewerkers van Bewel hebben een schitterende inspanning geleverd, waarop ze heel fier mogen zijn."


Bekijk alle artikels uit In Limburg