www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

In Limburg: Reanimatiemarathon in Limburg (13 maart 2018)

In Limburg valt er deze week heel wat te beleven rond de Week van de Zorg. Rode Kruis-Vlaanderen zet zijn schouders mee onder een aantal unieke projecten. Zo opent het donorcentrum de deuren en houdt de organisatie een nooit geziene reanimatiemarathon op verschillende plekken in de provincie.

Woensdag 14 maart: Rode Kruis-Vlaanderen en verschillende hogescholen in Vlaanderen en Brussel organiseren samen een echte reanimatiemarathon. Op die dag kan je in 16 steden tegelijk terecht voor een cursus reanimeren. De lesgevers van dienst zijn Rode Kruisvrijwilligers en studenten van verschillende zorgopleidingen. Het is de allereerste keer dat een reanimatiecursus op zo’n grote schaal georganiseerd wordt.

Rode Kruisvrijwilligers, studenten en docenten dagen inwoners van de provincie Limburg uit om hun reanimatietechnieken te komen verscherpen.

Waar?
De Rode Kruisstand op de Grote Markt, Hasselt: 10u-12u
De Rode Kruisstand op het Kolonel Dusartplein, Hasselt: 14u-16u
De Rode Kruisstand op het Stadsplein, Genk: 14u-16u
Ziekenhuis Oost-Limburg, Genk: 14u-16u

Zaterdag 17 maart: het donorcentrum in Genk opent van 9u tot 15u de deuren voor donoren. De focus ligt tijdens deze zaterdagopening op het (negatieve) effect van vetrijk voedsel op een bloed- of plasmadonatie. Een frietje eten vlak voor je donatie is dan ook geen goed idee, de vetten kunnen het bloed of plasma in sommige gevallen zelfs onbruikbaar maken. Om het goede voorbeeld te geven biedt Rode Kruis-Vlaanderen alle donoren zaterdag het ultieme plasmahapje aan, samen met een light receptenboekje. Wie weet krijg je wel zeebaars met kerstomaatjes en pasta voorgeschoteld, of toch liever bouillabaisse van gevogelte? Donoren kunnen nu al een plekje reserveren om zaterdag bloed of plasma te doneren.


INFO
https://www.rodekruis.be/nieuws-kalender/nieuws-kalender/ook-rode-kruis-vlaanderen-doet-mee-aan-de-week-van-de-zorg/

Bekijk alle artikels uit In Limburg