Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

In Limburg: Francois Herck uit Limburg mag Lotto-trekking presenteren (14 februari 2018)

Zaterdag zullen de Eén-kijkers misschien verbaasd opkijken bij de Lotto-trekking. Niet presentatrice Sophie Dewaele mag de winnende Lotto-cijfers bekendmaken, maar kijker Francois Herck uit Limburg. En daar zit Steven Van Herreweghe en zijn programma Van algemeen nut voor iets tussen.

Francois Herck was ooit te gast in Kwidam en bij Luc Appermont in de Pak de poen show. Dertig jaar jaar geleden maakte hij van zijn televisieoptreden gebruik om de antenne te kapen: Francois vroeg toen live op tv om eens Eurosong of de Lotto te mogen presenteren, maar hij kreeg wel nooit een antwoord op zijn zeer spontane sollicitatie.

Francois: "Ik had altijd graag eens Eurosong of de Lotto-trekking willen presenteren. Je maakt de mensen blij met die cijfers. Dat was mijn droom. Bij de RTBF is het ook een iets oudere man die dat al jaren doet."

Steven kan de tijd niet terugdraaien, maar wil zich in naam van de VRT verontschuldigen voor die nooit beantwoorde sollicitatie van Francois. En meer: hij heeft een verrassing van formaat voor Francois. Hij heeft het met De Nationale Loterij op een akkoordje gegooid. Zeer uitzonderlijk en voor de allereerste keer zal Francois Herck de officiële lottotrekking mogen presenteren op Eén. Nu zaterdag 17 februari neemt hij de presentatie over van Sophie Dewaele en zal hij voor vele honderdduizenden televisiekijkers zijn moment toch nog krijgen.

INFO
Steven Van Herreweghe maakt na 30 jaar droom van kijker waar: zaterdag presenteert Francois Herck uit Limburg de Lotto-trekking

Bekijk alle artikels uit In Limburg