Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

In Limburg: Nog meer winterse buien (11 december 2017)

Ook vanavond en vannacht verwachten het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum nog moeilijkheden op de weg. Volgens de laatste voorspellingen zullen de sneeuwbuien vanavond op de meeste plaatsen overgaan in smeltende sneeuw of regen. In combinatie met het reeds aanwezige vocht en de wegdektemperaturen die rond het vriespunt schommelen, kan de situatie op de weg gevaarlijk glad worden. Later vannacht kan de neerslag opnieuw vallen onder de vorm van sneeuw. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de situatie op de voet en blijft onverminderd sneeuw ruimen en zout strooien waar nodig. Het advies blijft om verplaatsingen indien mogelijk te vermijden.

Volgens de laatste voorspellingen mogen we later deze avond en vannacht nog meer winterse buien verwachten. Op de meeste plaatsen verwachten we smeltende sneeuw of regen, maar later vannacht ook opnieuw sneeuw. Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de situatie van nabij op en zal actie ondernemen waar nodig. De voorspelde regen en het vele vocht op de wegen kunnen het zout wel doen wegspoelen en de strooiacties bemoeilijken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum raden bestuurders aan om zich vandaag en vannacht niet meer in het verkeer te begeven. Wie toch de baan op moet, vragen we zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden is zeker aangewezen.

Bekijk alle artikels uit In Limburg