Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

In Limburg: Limburg zet economische heropleving onafgebroken door (3 december 2017)

Terwijl de werkloosheidsgraad in de provincie Limburg na de sluiting van Ford Genk en haar toeleveranciers in januari 2015 nog 9,1% bedroeg (in Vlaanderen 8%), bedroeg de werkloosheidsgraad eind november 2017 6,55% (in Vlaanderen 6,66%). Limburg doet het nu zelfs beter dan het Vlaamse gemiddelde, wat uniek is sinds de mijnsluitingen. Het aantal werklozen in Limburg is met 12% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Voor Vlaanderen daalt dat aantal met 6,5%. Limburg blijft zo alsmaar beter doen. Ook voor de hertewerkstelling van de Ford-arbeiders is er intussen al goed werk geleverd: 81% van hen heeft ander werk gevonden of is vrijgesteld.

Verder blijkt dat 82% van de SALK-projecten gerealiseerd is of op schema zit. De verschillende overheden samen hebben al 89,5% van de voorziene financiƫle middelen besteed of toegewezen (meer dan 300 miljoen euro).

"Sociaal-economisch is Limburg aan een indrukwekkende remonte bezig, ik ben blij dat er opnieuw optimisme heerst, we moeten resoluut voortwerken op dit pad. We zijn met SALK bovendien de fundamenten aan het leggen voor een structureel sterker sociaal-economisch weefsel in Limburg, dat zal op termijn nog extra vruchten afwerpen", zegt Vlaams minister-president en voorzitter van de SALK Taskforce, Geert Bourgeois.

Bekijk alle artikels uit In Limburg