www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

In Limburg: 431.362 euro steun voor vier Limburgse bedrijven (25 oktober 2017)

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts trekt 431.362 euro uit als steun voor Limburgse bedrijven die investeren in duurzaam woon-werkverkeer. Met die steun in de rug kunnen bedrijven mobiliteitsoplossingen op maat uitwerken en werknemers stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets, carpooling openbaar vervoer, randparking,... "We investeren in harde argumenten die chauffeurs bekeren tot een van de alternatieven voor de auto", zegt Weyts.

Vier Limburgse bedrijven krijgen nu, na de 10e oproep van het Pendelfonds, in totaal 431.362 euro financiële steun. Met dat geld investeren bedrijven in een uitgebreid fietsaanbod, treinabonnementen, of in de aanleg van bijvoorbeeld een carpoolparking op het bedrijventerrein.

Vzw KIDS in Hasselt bouwt een fietsenstalling mét laadpunt voor 50 elektrische fietsen. Woonzorgcentrum Den Akker in Sint-Truiden stelt zowel een e-bike, als speed pedelec als een plooifiets ter beschikking. Ziekenhuis Oost-Limburg trekt de kaart van verkeersveiligheid met onder meer de aanleg van een fietspad. Consultancybedrijf WCDI bvba uit Genk least maar liefst 196 fietsen, 180 e-bikes en 97 speed pedelecs.

Bekijk alle artikels uit In Limburg