dinsdag 25 september 2018

In Limburg: Laat je registreren als donor (5 oktober 2017)

Ook dit jaar zal er een orgaandonordag plaatsvinden en dit in samenwerking met het Jessa Ziekenhuis en de Stad Hasselt. Het is bedoeld om burgers de gelegenheid te geven zich ter plaatse (in de inkomhal van Campus Virga Jesse) te registreren voor orgaandonatie. Deze dag zal plaatsvinden op vrijdag 6 oktober 2017.

Schepen Brigitte Smets: "Er zullen 2 ambtenaren van de afdeling Burgerzaken van de Stad Hasselt aanwezig zijn tussen 10u en 17u om de aanvragen voor orgaandonatie te registreren. De burgers dienen zich op 6 oktober aan te melden met hun identiteitskaart. Deze wordt ter plaatse ingelezen met een identiteitskaartlezer om hun identiteit en woonplaats te bevestigen. Ik heb mezelf enige tijd geleden eveneens geregistreerd voor orgaandonatie en hoop dat geïnteresseerde burgers zich op deze dag ook zullen komen registreren."

Yves Breysem, CEO Jessa Ziekenhuis: "We willen onze patiënten de beste behandeling en de beste zorg bieden. Hoe meer mensen bereid zijn orgaandonor te worden, hoe beter wij die ambitie kunnen waarmaken. Dat de stad uitbreekt naar ons ziekenhuis maakt het thema donorschap beter zichtbaar en bespreekbaar. Die laagdrempelige benadering steunen we ten volle. We moeten immers zorg dragen voor elkaar en iedereen kan zijn steentje bijdragen."

Diezelfde dag is er ook een infostand aanwezig op campus Virga Jesse waar iedereen terecht kan met allerlei vragen omtrent orgaan- en weefseldonatie. Deze infostand wordt bemand door patiënten die in het verleden een lever van een donor mochten ontvangen. Dit is via de vereniging van Leuvense LeverTransplanten (LLT). Alle vrijwilligers worden bijgestaan door de verpleegkundig-donorcoördinator van het Jessa Ziekenhuis en enkele verpleegkundigen van de Intensieve Therapie Eenheid (ITE).


Wie kan zich op vrijdag 6 oktober officieel laten registreren?
Alle inwoners van Hasselt, Alken, As, Borgloon, Diest, Genk, Herk-de-Stad, Heusden-Zolder, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Lommel, Maaseik, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Nieuwerkerken, Opglabbeek, Sint-Truiden, Tessenderlo, Zonhoven, Zutendaal.

Bekijk alle artikels uit In Limburg