woensdag 15 augustus 2018

In Limburg: De Grote Levensvragen van de Vlaming (25 september 2017)

Vandaag werden in De Ochtend op Radio 1 de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek naar De Grote Levensvragen. Daarin werd bij 1000 Vlamingen gepeild naar de levensvragen waar ze wakker van liggen. Het was het eerste onderzoek van die aard en het werd uitgevoerd door Why5Research in opdracht van Radio 1, Lannoo en De Standaard.

De belangrijkste levensvraag voor Vlamingen is: "Hoe kan ik lichamelijk gezond blijven?" De vijf belangrijkste levensvragen hebben trouwens allemaal betrekking op persoonlijke gezondheid en geluk, zoals Ben ik gelukkig?" of "Zal ik een goede oude dag hebben?" Op de tweede plaats komen vragen over veiligheid en onzekerheid.

Minder belangrijk voor de Vlamingen zijn vragen rond "het religieuze of spirituele", zoals "Is er leven na de dood?". Slechts respectievelijk 24% en 22% vindt dat belangrijke vragen.

Het onderzoek leverde ook opmerkelijke conclusies op over actuele thema's. Zo vindt 54% van de ondervraagden dat "moordenaars de doodstraf moeten krijgen."

Hautekiet gaat vanaf vandaag heel de week in op de resultaten van het onderzoek en in Touché gaat Friedl' Lesage vanaf zondag 2 oktober op zoek naar antwoorden op De Grote Levensvragen.

Bekijk alle artikels uit In Limburg