info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Leopoldsburg: Defensie bouwt baileybrug voor totaalspektakel (24 juli 2019)

De gemeente Leopoldsburg organiseert in september een tweede editie van het muzikale totaalspektakel De Grote Rappèl in het kader van 75 jaar Bevrijding en krijgt daarbij bijzondere steun van Defensie. De bruggenbouwers van het 11de Genie bataljon realiseren een indrukwekkend decorstuk: een echte baileybrug.

Baileybruggen werden voor het eerst in gebruik genomen in 1943 en speelden een belangrijke rol tijdens WO II. De segmenten van de brug zijn zo ontworpen dat ze zonder bijzonder gereedschap en zonder een hijskraan geplaatst kunnen worden. Ze zijn licht genoeg om door een aantal mensen getild te worden.

Vanaf 12 september 2019 organiseert de gemeente Leopoldsburg de tweede editie van het muziek- en theaterspektakel De Grote Rappèl. 440 lokale acteurs, dansers en muzikanten brengen tijdens 10 avondvullende voorstellingen een wervelend musicalspektakel, op verschillende locaties in de gemeente.

Als bezoeker start je met een theaterwandeling die je meteen helemaal meeneemt in het verhaal. De wandeling vertrekt aan de Villa Astrid en brengt je langs enkele idyllische plaatsen, zoals de Dreef der Zeven Zuchten. Onderweg kom je een aantal historische portretten tegen die letterlijk tot leven komen. Je komt terecht in Kwartier IJzer, een oude legerkazerne die nu dienst zal doen als decor van een twee uur durend musicalspektakel.

INFO
http://degroterappel.be/


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg