Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Leopoldsburg: Vrijwilligers in de bloemetjes (3 maart 2019)

Deze week is de week van de vrijwilliger, een week waarin aandacht gevraagd wordt voor alle Vlaamse vrijwilligers. Ook de gemeente- en OCMW-diensten van Leopoldsburg kunnen dag in dag uit op heel wat vrijwilligers rekenen. Zij werden uitgenodigd op een officieel dankmoment.

Met meer dan 500 zijn ze, de vrijwilligers die op één of andere manier hun steentje bijdragen aan de werking van onze diensten of adviesraden of aan één van de projecten die in onze gemeente georganiseerd worden. Tijdens deze week van de vrijwilliger draaien we dan ook graag voor één keer de rollen om: de vrijwilligers worden tijdens het dankmoment door ons personeel op hun wenken bediend.

"We hebben niet alleen aandacht voor onze eigen vrijwilligers. Ook van een aantal externe partners, die nauw verbonden zijn met onze diensten, werden vrijwilligers uitgenodigd. We denken dan aan partners die werken rond (kinder)armoedebestrijding, zorg en specifieke hulp- en dienstverlening. De 160 aanwezigen werden bedankt voor hun niet aflatende inzet. Onze samenleving heeft immers nood aan mensen die zich onbaatzuchtig inzetten, elk op hun eigen manier en met hun eigen talenten."

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg