Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Leopoldsburg: Cultuurcafé maakt cultuur toegankelijker (13 februari 2019)

Een cultuurvoorstelling bijwonen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Leopoldsburg bestaan er al geruime tijd initiatieven, zoals de vrijetijdspas, om vrijetijdsbestedingen betaalbaarder te maken voor mensen in kansarmoede, maar desondanks viel het op dat dit doelpubliek zelden of nooit naar een voorstelling kwam kijken. Daarom heeft de gemeente Leopoldsburg in samenwerking met armoedevereniging Ons Centrum het cultuurcafé gelanceerd.

Het cultuurcafé is een maandelijks ontmoetingsmoment waar bij een hapje en een drankje het cultuurprogramma van de komende maand besproken wordt, maar ook gemeentelijke evenementen, verenigingen, adviesraden,... Na de bespreking kunnen mensen die in het bezit zijn van een vrijetijdspas of een leefloon of voedselpakket ontvangen, aanspraak maken op tickets voor 1 euro voor een selectie van voorstellingen waar er nog lege zitjes zijn in de zaal.

"Met dit initiatief, uniek in Limburg, willen we het deze mensen makkelijker maken om kennis te maken met de rijke wereld die het cultuurcentrum te bieden heeft en om deel te nemen aan het verenigingsleven. Voor hen is immers niet alleen de kostprijs van een ticket een hoge drempel. Het is voor hen ook geen evidentie om hun weg te vinden in het uitgebreide vrijetijdslandschap in Leopoldsburg", aldus schepen Marleen Kauffmann.


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg