www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

donderdag 20 juni 2019

Leopoldsburg: Kunst in het nieuwe gemeentehuis van Leopoldsburg (11 september 2018)

In het weekend van 5, 6 en 7 oktober zal het gemeentehuis van Leopoldsburg feestelijk geopend worden voor de inwoners. Tijdens dat weekend zullen een aantal activiteiten plaatsvinden: een openingsreceptie, Leopoldsburg Zingt, Open Bedrijvendag,..

Aan de voorzijde van het nieuwe gemeentehuis werd een deel van het historische gemeentehuis gerenoveerd tot een monumentale inkomhal. Het is een indrukwekkende ruimte, waar oud en nieuw elkaar ontmoeten in een architecturale synthese van erfgoed en hedendaagse vormgeving. Om de inkomhal aan te kleden en van extra betekenislagen te voorzien, werden twee gerenommeerde kunstenaars, die een link hebben met de gemeente, gevraagd om een kunstwerk te maken.

De Leopoldsburgse kunstenaar Bart Heylen zal een levensgroot beeld maken dat in de hoogte geplaatst zal worden.

Piet Stockmans, die opgroeide in Leopoldsburg, heeft een participatief kunstproject opgestart, samen met alle leerlingen van het zesde studiejaar. Aan hen wordt gevraagd om een persoonlijke boodschap op te schrijven. Die boodschappen worden allemaal in keramieken doosjes gestoken, die door Stockmans ontworpen zijn. Deze doosjes worden in de inkomhal van het nieuwe gemeentehuis geplaatst, om 50 jaar later geopend te worden.

Op dinsdag 11 en woensdag 12 september gaat Piet Stockmans in alle scholen van Leopoldsburg langs om het project uit te voeren. Op 6 oktober worden alle kinderen die meegewerkt hebben aan het kunstwerk uitgenodigd
in het gemeentehuis voor de onthulling van de kunstwerken.

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg