Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

vrijdag 14 december 2018

Leopoldsburg: 40 partners engageren zich voor Huis van het Kind (7 maart 2018)

Vandaag kwamen de 40 partners van Huis van het Kind Leopoldsburg voor de eerste keer samen om officieel hun engagement te bevestigen en met elkaar kennis te maken in het bijzijn van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

Het netwerk Huis van het Kind Leopoldsburg is een lokaal samenwerkingsverband tussen 40 actoren op het vlak van preventieve gezinsondersteuning.

De bedoeling is om de krachten van de partners te bundelen om zo gezinnen nog meer te ondersteunen. In het Huis van het Kind wordt er gewerkt rond drie pijlers: preventieve gezondheidszorg, opvoedings-ondersteuning en activiteiten ter bevordering van ontmoeting en sociale samenhang.

Het wil alle gezinnen met kinderen en jongeren, kinderen en jongeren zelf en aanstaande ouders in hun kracht versterken op alle levensdomeinen.

In 2018 staat er heel wat te gebeuren voor het Huis van het Kind Leopoldsburg. De uitbreiding van het partnerschap werd vandaag geofficialiseerd in het bijzijn van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.

De kers op de taart wordt de opening van het fysieke Huis van het Kind Leopoldsburg in het splinternieuwe gemeentehuis.

Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg