Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

Leopoldsburg: Buitenbeenpop met De Romeo's, Sam Gooris, Gene Thomas, Frimout en Bart Kaëll (30 mei 2017)

Buitenbeenpop is een openluchtfestival aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van personen met een beperking. Op vrijdag 25 augustus van 10.30u tot 16u weerklinken de populairste Vlaamse hits van De Romeo's, Bart Kaëll, Sam Gooris en Gene Thomas, over de hele festivalweide. Het openluchtfestival vindt traditioneel plaats op het militair domein de Zegeplaats in Leopoldsburg. Jelle Cleymans zorgt voor de presentatie.

Voor deze achttiende editie kreeg het festival een opgefriste look én een Sky-Watch waarmee bezoekers 50 meter boven de grond het festival kunnen beleven.

"Dankzij de steun van Wouter Beke, burgemeester van Leopoldsburg, het Belgische leger, een heleboel vrijwilligers en organisator Theo Bellemans kunnen mensen met een beperking opnieuw een zomers en uniek muziekfestival beleven. Ze zetten zich dag en nacht in om het de festivalgangers zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken."

Er wordt een specifieke festivalsfeer gecreëerd rekening houdend met speciale ondersteuningsbehoeften van de personen met een beperking, zoals: aangepast sanitair, berijdbare stroken voor de rolstoelgebruikers, mogelijkheden tot verzorging en mogelijkheden om te rusten. Het festival voorziet een indrukwekkende reeks faciliteiten: een rolstoelpad van meer dan 6000m2, een verzorgingsruimte, een rust- en slaapruimte, een snoezelruimte, een aangepaste pendeldienst van en naar het station, 2500m2 schuilruimte en aangepast sanitair.

Voor onze doven en slechthorenden zijn er op Buitenbeenpop doventolken en voor blinden en slechtzienden is er audiodescriptie voorzien. Er is ook een auditieve ring verkrijgbaar voor slechthorenden waarbij ongewenste geluiden worden weg gefilterd. In 2011 pakte het muziekfestival uit met een primeur binnen het Vlaams festivallandschap: een trilvloer voor doven en slechthorenden. De organisatie bouwde zelf een mobiele trilvloer, bedoeld om de doelgroep de muziek voluit te laten beleven.

Opnieuw dit jaar speelt de band Frimout uit Leopoldsburg de pannen van het dak op Buitenbeenpop. Hun nieuwste clip Sterren zien toont alvast hun warm hart voor mensen met een beperking. In de ultieme liefdessong schitteren namelijk een koppeltje en 20 andere acteurs met het syndroom van down.

INFO
Tickets koop je voor 12 euro in het cultuurcentrum, de dienst Toerisme en het gemeentehuis van Leopoldsburg. Omdat andersvaliden tijdens Buitenbeenpop op de eerste plaats komen, is er enkel voorverkoop te verkrijgen.

18e Buitenbeenpop
Datum : 25 augustus 2017 van 10u30 tot 16u
Locatie : Zegeplaats, Leopoldsburg
Tickets : 12 euro per ticket in het cultuurcentrum, de dienst Toerisme en het gemeentehuis van LeopoldsburgBekijk alle artikels uit Leopoldsburg