donderdag 20 september 2018

Leopoldsburg: Opening creatieve ateliers: "Waar handen en geest samengaan en waar kunst ontstaat" (26 februari 2017)

Op zondag 26 februari opent het gemeentebestuur de nieuwe crea-ateliers van het cultuurcentrum. Met dit renovatieproject wil het cultuurcentrum iedereen uitdagen deel te nemen aan interessante cursussen en workshops.

De oude bibliotheekruimte is omgevormd tot nieuwe lokalen. Het recent opgerichte filiaal van de tekenacademie, met ongeveer 160 kinderen, neemt plaats in de nieuw ingerichte kinderateliers op de bovenverdieping. De benedenverdieping zal ingenomen worden door het nieuwe keramiek- en pottenbakatelier en de tiffany- en aquarelcursussen. Ook gaan er olieverf- en tekenlessen voor volwassenen door in de nieuwe ruimtes. Verder is er een multifunctioneel lokaal voorzien. Hier kunnen muzieklessen en tentoonstellingen doorgaan, maar de ruimte kan ook gebruikt worden als receptiezaal.

Marleen Kauffmann, schepen van Cultuur: "Ons cultuurcentrum bruist van creativiteit. Nooit eerder was er zoveel ruimte om in een ontspannen sfeer onder professionele begeleiding kunst te maken. Het is een nieuwe plek in Leopoldsburg -voor iedereen van 6-99 jaar- waar handen en geest samengaan en waar kunst ontstaat."


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg