www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Leopoldsburg: Infrabel met autowrak op zaterdagmarkt Leopoldsburg (9 december 2016)

Dagelijks worden er op het Belgische spoorwegdomein tientallen overtredingen vastgesteld tegen de spoorveiligheid. Het betreft gevaarlijk gedrag aan overwegen, langs het spoor en in stations/stopplaatsen waarbij de veiligheidsregels niet worden gerespecteerd, ook in Limburg. De gemeente Leopoldsburg, de lokale politie, de federale spoorwegpolitie, Securail (NMBS) en Infrabel slaan de handen in elkaar en organiseren nu controle- en sensibiliseringsacties om iedereen nogmaals op te roepen om altijd en overal de verkeerscode na te leven.

Zaterdagvoormiddag 10 december staat op de wekelijkse markt in Leopoldsburg het autowrak waarmee Infrabel heel Belgiƫ zal rondtrekken. Dit past in een nieuwe bewustmakingscampagne rond veiligheid aan overwegen voor het grote publiek. De eerste actie vindt plaats in Limburg in aanwezigheid van Wouter Beke, burgemeester van Leopoldsburg.

Deze auto was betrokken bij een ongeval aan een overweg. Voorbijgangers kunnen nu met eigen ogen zien wat er van een auto overblijft als die wordt aangereden door een trein. Een beeld dat weinig overlaat aan de verbeelding en symbool staat voor de nieuwe bewustmakingscampagne rond overwegen.

Bovendien voeren de politiediensten en Securail controles uit over het correct naleven van de verkeerscode ter hoogte van de overweg Koningsstraat aan het station Leopoldsburg. Infrabel verdeelt er aan de weggebruikers, voorbijgangers en treinreizigers ook folders met veiligheidstips.


INFO
Dagelijks negeren tientallen autobestuurders en zwakke weggebruikers de rode lichten en de gesloten slagbomen van de overwegen. Vaak met tragische gevolgen. Gedurende twee maanden confronteert Infrabel de weggebruikers met de veiligheidsregels. Voor de veiligheid van iedereen en voor de regelmaat van het treinverkeer zijn sensibiliseren en controleren meer dan ooit nodig. In december en januari zet Infrabel in op een nieuwe bewustmakingscampagne tegen onveilig gedrag op het spoorwegdomein. We gaan langs in Hamoir, Leopoldsburg, Dampremy, Charleroi, Heverlee, Berlaar, Ottignies, Dendermonde, Dinant en Ingelmunster.


Bekijk alle artikels uit Leopoldsburg